Tijd voor gazpacho!

Op de valreep; nazomeren met een verkwikkende Italiaanse gazpacho van tomaat, paprika, komkommer en basilicum.

Goed zoet; gebruik gedroogd fruit als natuurlijke zoetmaker

Rozijnen, pruimen, dadels, vijgen en bijvoorbeeld abrikoos doen het goed als zoetmakers in allerlei gerechten.

Spinazie The green monster

Spinazie staat bekend om haar hoge concentratie aan antioxidanten. Deze superfood van de bovenste plank, zit vol vitaminen, mineralen en vezel. Bovendien is spinazie rijk aan lutheïne en zeaxanthin, wat bijzonder goed is voor hart en ogen.

Ga de strijd aan tegen vetophoping!

Blauwe bessen zijn een van de beste geheime wapens tegen vetophoping in het lichaam. Deze kleine superfood bevat namelijk anthocyaan, welke de bes zijn blauwe kleur geeft. Het verminderd de vetophoping (voornamelijk cholesterol) en heeft daarnaast een goede werking op de hart en bloedvaten in het lichaam.

De kracht van kruiden

Laat chemische aroma's en extracten achterwege en ga voor natuurlijke smaakmakers als kruiden en specerijen om je gerechten te versterken. Frisse citroenkwark maak je simpel zelf; meng naturel kwark met wat versgeraspte citroenschil. Uurtje of wat laten trekken en et voila: Citroenkwark zonder chemische smaakstoffen en E-nummers.

de basis van Clean Eating

Clean Eating begint HIER! Leer de basics van schoon eten en start vandaag nog met afvallen!

Shoppinglist van een Clean Queen

Wat koop je waar? Dat vind je allemaal hier. Moeite met variëren? Download hier een wekelijks wisselend menu en boodschappenlijst.

Onder de loep...

Superfoods? Antioxidanten? Transvet? En wat doen al die vitamines en mineralen nu precies voor ons lichaam? Iedere week een ander product onder de loep.

Razende recepten

Kom maar op! Beestachtige ontbijtjes, zoetig spul, lunches voor thuis en op het werk en natuurlijk de tussendoortjes en diners. Zelf een lekker clean recept ontdekt? Stuur hem in!
test